AAU logo
Frederik Stjernfelt

Ytringsfrihedens historie i Danmark

Professor Frederik Stjernfelt deltager som ekspertvidne i nyt undervisningsmateriale om ytringsfrihedens historie, der består af fire film og et supplerende tekstmateriale.

Last modified: 11.06.2020

Frederik Stjernfelt deltager i de to første film, der handler om, hvordan den politiske styreform har betydning for udfoldelsen og indskrænkninger af ytringsfriheden og om ytringsfrihed versus religion. Materialet er frit tilgængeligt.

Gå til hjemmesiden for Ytringsfrihedens historie i Danmark

Mere om ytringsfriheden

Frederik Stjernfelt har sammen med Jacob Mchangama skrevet MEN – ytringsfrihedens historie, som de modtog Blixenprisen for i 2017.

i 2018 udkom  "Dit opslag er blevet fjernet - techgiganter og ytringsfrihed", som Frederik Stjernfelt skrev sammen med Anne Mette Lauritzen. Bogen kan hentes frit på engelsk som open acces: Your Post has been Removed - Tech Giants and Freedom of Speech.

Sammen med Ulrik Langen fra Københavns Universitet undersøger Frederik Stjernfelt, hvordan trykkefrihedsperioden 1770-73 for altid forandrede betingelserne for opinionsdannelse og udveksling af synspunkter i Danmark. Dette skal føre til den første danske monografi om trykkefrihedsideerne og den historiske periode, de opstod i. Læs mere om projektet Trykkefriheden og en ny offentligheds tilblivelse

See the list